جهان پتروشیمی /مراسم «آغاز فرایند ترسیم سپهر ایران» صبح امروز با حضور معاون هماهنگی و زیربنایی معاون اول رئیسجمهور، آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در این مراسم، حمید پاداش، معاون هماهنگی و زیربنایی معاون اول رئیسجمهور با اشاره به برنامه دولت چهاردهم در حوزه وفاق ملی گفت: دولت برای رسیدن به توسعه اقتصادی در تدوین سند چشمانداز آینده، تلاش میکند. در این مسیر با تکیهبر تمام توان خود در حال برنامه است و سعی میکند از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند.
پاداش گفت: سند نوشتن در ایران تاریخچهای طولانی دارد و برخی از تجربههای سندنویسی و عدم توجه به آن سند در اجرا، ناامید میشوند. دولت تسهیلگر سرمایهگذاری است و هر سند چشماندازی که نوشته میشود باید بخش خصوصی در آن دخیل باشد.
وی ادامه داد: شرط شروع نوشتن سند چشمانداز، سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهاست که ریشه عمده ناترازیهای ما محسوب میشود. ما هنوز نتوانستهایم در این حوزهها سرمایهگذاری به موقع داشته باشیم. البته دولتها هم منابع مالی کافی نداشتهاند.
معاون هماهنگی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: عدم سرمایهگذاری دولت در زیرساختها ناشی از مدیریت و شرایط و واقعیت اقتصادی کشور مثل تحریمهاست. دولت باید بعد از این در حوزه زیرساختها سرمایهگذاری کند.
وی تصریح کرد: دولت باید اعتماد و امید را به بخش خصوصی برگرداند؛ در این مسیر کار رسانهای کافی نیست. باید امنیت سرمایهگذاری تامین شود. باید قوانین و رویههای موجود را بازآرایی کنیم. باید متناسب با شرایط و تحولات جهانی سیاستها و شرایط را تغییر کرد. ما به بازآرایی سیاستی و سازمانی و قوانین و مقررات نیاز داریم تا بتوانیم امید را به بخش خصوصی برگردانیم.
وی ادامه داد: در سند چشمانداز، دولت و حاکمیت باید در چارچوب نظام تامین مالی کارآمد و نوین کار کنند. باید از همه روشهای تامین مالی نوین استفاده کنیم. به چشمانداز جدید بازار مالی مثل ارز دیجیتال توجه کنیم. شاید مسیر آینده نظام صرافی، ارزی و بانکی دیجیتال باشد که نباید از آن غافل شد.
پاداش تصریح کرد: آینده باید با خواستهها و نیازهای نسل جدید کارآفرینها هماهنگ باشد. نمیتوانیم از آینده ثروت آفرینی که در دست نسل کارآفرین نوین است، غفلت کنیم.
پاداش با تاکید بر اینکه در سند چشمانداز، غیر از فناوری نوین مالی، باید به اقتصاد دریامحور توجه شود، گفت: ما از دریا و سواحل مکران غفلت کردهایم. باید به مزیتهای سرزمینی توجه شود. از صنعت، معدن و پتروشیمی و... آن طور که باید استفاده نکردهایم. اقتصاد مبتنی بر منابع ظرفیت فراوانی بر خلق ارزش دارد.
پاداش تاکید کرد: باید «نسل زد» را به بخشهای مختلف اقتصادی پیوند زد. ارزشهای انسانی بالایی در کشور وجود دارد که باید از عواید آن در اقتصاد ملی استفاده کرد.