جهان پتروشیمی /حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، امروز در نشست خبری رویداد پتروفن که در محل کوشک وزارت نفت برگزار شد عنوان کرد: ما آمادگی داریم برنامههای خود را که کمک به صنعت پتروشیمی است را با بکارگیری فناوریهای نوظهور همچون هوش مصنوعی آغاز کنیم.
وی درباره پتروفن گفت: صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از صنایع پیشران کشور، نقش بیبدیلی در اقتصاد ایران دارد. این صنعت علاوه بر ارزآوری فراوان، زمینهساز تکمیل زنجیرههای پاییندستی و ایجاد ارزش افزوده در کشور است.
وی اضافه کرد: با این حال، در برخی موارد شاهد عدم تکمیل این زنجیرهها هستیم. علت این امر را میتوان در کمبود منابع بودجهای یا سیاستگذاریهایی دانست که صرفاً به سودآوری کوتاهمدت توجه داشتهاند و ادامه مسیر زنجیره ارزش را رها کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه نباید تعداد محققان این حوزه پتروشیمی را زیاد کنیم، گفت:، اما این حوزه با چالشهایی مواجه است که باید در صدد رفع آن باشیم.
معاون علمی رئیسجمهور تأکید کرد: یکی دیگر از چالشهای اساسی صنعت پتروشیمی، کمبود سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و توسعه و فناوریهای نوین است.
به گفته وی، فناوریهای روز به سرعت در حال پیشرفت هستند و اگر ما نتوانیم خود را با این تغییرات هماهنگ کنیم، در بلندمدت با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
افشین افزود: هر صنعتی که تحقیق و نوآوری را جدی نگیرد، محکوم به شکست است. اینجا هستیم تا با آغاز مسیر هوشمندسازی صنعت پتروشیمی، گامی جدی در جهت تحول این صنعت برداریم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور با اشاره به رویداد پتروفن که قرار است دی ماه برگزار شود، خاطرنشان کرد: یکی از نکات مثبت این همایش، تقدیر از مدیران نوآور است. این تقدیر صرفاً جنبه نمادین ندارد، بلکه هدف آن شناسایی و برجستهسازی مدیرانی است که با اقدامات عملی، نوآوری را به واقعیت تبدیل کردهاند.
وی ادامه داد: ضروری است نوآوری در صنعت، نمایشی نباشد. صرف تأسیس مراکز نوآوری و هزینهکرد بدون نتیجه، تنها به هدررفت منابع منجر خواهد شد.
وی اضافه کرد: اتفاقی که در این همایش رخ داده، این است که با دقت زیاد، مدیرانی شایسته انتخاب میشوند که نوآوریهای عملی و ملموس داشته باشند.
وی در ادامه افزود: این رویداد همچنین فرصت مهمی برای تعامل شرکتهای دانشبنیان، محققان و دانشگاهیان با صنعت پتروشیمی فراهم میکند. در این تعاملات، نیازهای واقعی صنعت شناسایی و راهحلهایی مبتنی بر توانمندیهای داخلی ارائه میشود. بررسی سه دوره گذشته نشان میدهد که همایش پتروفن روندی صعودی و موفقیتآمیز داشته و امسال نیز این مسیر با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.
افشین گفت: پتروفن بستری برای ارائه نوآوریها و دستاوردهای صنعت پتروشیمی خواهد بود.
وی گفت: در این نمایشگاه با استفاده از فناوریهای نوظهور، از جمله هوش مصنوعی، مسیر هوشمندسازی صنعت پتروشیمی آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی ایران نیازمند تحولات جدی است و این تحول جز با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته ممکن نخواهد بود. از این رو، همایش پتروفن، با برنامهریزی دقیق و تلاشهای چندماهه تیم برگزارکننده، میتواند نقشی کلیدی در این مسیر ایفا کند.