افت سنگین سود پترول در دوره ۶ ماهه

جستجو
صفحه اصلی
سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲
افت سنگین سود پترول در دوره ۶ ماهه
افت سنگین سود پترول در دوره ۶ ماهه

جهان پتروشیمی / صورت های مالی دوره عملیاتی ۶ ماهه شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس با نماد "پترول" از افت سنگین ۲۷۵ میلیارد تومانی سود خالص شرکت حکایت دارد ؛ رویدادی که به دنبال آن اصلی ترین متغیر مورد توجه سهامداران یعنی سود هر سهم از از ۶۲ به ۳۴ ریال به ازای هر سهم تقلیل یافته است.

در شرایطی که محیط اقتصادی کشور در گیر تورم افسار گسیخته بوده و بدون شک بهترین استراتژی در خصوص مدیریت منابع در دسترس، صرفه جویی مالی و هدایت منابع به سمت پروژه های پرپتانسیل و سرمایه گذاری در‌ آنها است، به نظر می‌رسد که کادر مدیریتی "پترول" در دوره مورد گزارش کنترل چندان رضایت بخشی بر هزینه های عملیاتی نداشته شاهد رشد ۷۲% این سرفصل مهم صورت سود و زیان هستیم. درست در زمانی که در اکثر هلدینگ های سرمایه گذاری شاهد کاهش چشمگیر خروجی های نقدی و جریان یافتن منابع به سمت پروژه های مستعد هستیم، پر واضح است که چنین ضعفی با افزایش خروج منابع نقدی، تاثیر مستقیمی بر کاهش نقدینگی در دسترس شرکت داشته که خود گویای تقلیل توان سرمایه گذاری و سودآوری "پترول" در آینده است. (دقت فرمایید که از آنجایی که هلدینگ های سرمایه گذاری سرفصلی تحت عنوان "بهای تمام شده فعالیت های تولیدی " ندارند، فلذا هزینه های عمومی اداری تاثیر بسیار با اهمیتی در حاشیه سود عملیاتی این شرکت ها داشته و کنترل موثر این هزینه ها همان بهبود حاشیه سود عملیاتی تلقی می‌شود).

به منظور بررسی بیشتر نقدینگی شرکت که از آن به عنوان مهم ترین فاکتور بقا و توسعه بیزینس ها یاد می‌شود، به سراغ صورت جریان نقدی می‌رویم. مهم ترین سرفصل یعنی جریانات نقدی حاصل از فعالیت های عملیاتی رقم منفی و خروجی ۵۲۰ میلیارد تومان را نشان می‌دهد که خود نوعی زنگ هشدار در خصوص افق عملیاتی و سودسازی "پترول" در آینده است ؛ چرا که اگر شرکت به میزان کافی نقدینگی برای ورود به پروژه های جدید و یا شرکت در طرح های افزایش سرمایه واحد های تابعه نداشته باشد، عملا دو راهکار در پیش دارد :

۱) اجبار به فروش بخشی از پرتفوی که در گذر زمان، کاهش ارزش و درآمد شرکت را به همراه خواهد داشت. برای مثال با کاهش حجم سرمایه گذاری ها، میزان سود نقدی ورودی به بیزینس نیز کمتر خواهد شد. توجه فرمایید که در آبان ۱۴۰۲ شاهد فروش یکی از سرمایه گذاری های قدیمی، سهام شرکت بورس انرژی، هستیم. هر برگه سهم این شرکت ۶۵ تومان بهای تمام شده داشته و در این ماه به قیمت ۲۴۰۰ تومان فروخته شده و تقریبا ۶۵ میلیارد تومان سود شناسایی شده است.

۲) تامین مالی از سیستم بانکی که زمینه ساز افزایش هزینه های مالی و کاهش سود خالص مجموعه است.
در آبان ۱۴۰۲، اصلی ترین خرید شرکت تحصیل بیش از ۵۱ میلیون برگه سهم پتروشیمی پارس به مبلغ ۱۲.۵ میلیارد تومان بوده است. با این خرید، مالکیت "پترول" در پتروشیمی پارس به حوالی ۰.۰۱% رسید. لازم به ذکر است که تیم مدیریتی "پترول" نگاه ویژه ای به شرکت های خارج از بورس داشته و تقریبا ۷۴% از منابع سرمایه گذاری شده، معادل ۴.۳۶ همت را به سمت واحد های غیربورسی که اصلی ترین آنها پتروشیمی ارغوان گستر ایلام ( ۲.۲۴ همت ) و پتروشیمی صدف خلیج فارس ( ۱.۰۶ همت ) هستند، هدایت کرده است. درصد مالکیت "پترول " نیز در پتروشیمی های فوق به ترتیب ۵۹% و ۹۹% گزارش شده است./برنا