تحلیل سهام «پتروشیمی» در بازار سرمایه سال ۱۴۰۰ سود کدام پتروشیمی در بورس بیشتر بود؟

جستجو
صفحه اصلی
شنبه ۶ فروردین ۱۴۰۱
تحلیل سهام «پتروشیمی» در بازار سرمایه سال ۱۴۰۰ سود کدام پتروشیمی در بورس بیشتر بود؟
تحلیل سهام «پتروشیمی» در بازار سرمایه سال ۱۴۰۰ سود کدام پتروشیمی در بورس بیشتر بود؟

جهان پتروشیمی / بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ بازدهی مطلوبی نداشت و بسیاری از سهام‌داران خرد این بازار، چنان اعتماد و امید خود را از دست دادند که ترجیح دادند سرمایه‌های خود را از بورس بیرون بکشند. اما در همین بازار نامطمئن و زیان بار، مطمئنا سهم‌هایی بوده‌اند که رشد و بازدهی داشتند. بررسی میانگین بازار سرمایه، نمایی کلی از آن بازار را به دست می‌دهد، اما بررسی مقایسه‌ای سهام مختلف و دقت در آن، می‌تواند دیدی تازه به سرمایه‌گذاران بدهد؛ اینکه بازار سرمایه یک مجموعه متنوع است که برد و باخت در آن تابعی از انتخاب‌های درست یا غلط است.
این گزارش، سعی دارد با بررسی و مقایسه ۳۰ سهم مرتبط با پتروشیمی در بورس، با آمار و ارقام نشان دهد که سود و زیان سهام‌داران می‌تواند با هم متفاوت باشد. بازه بازدهی سالیانه این سهم ها از «زیان ۶۲ درصدی» تا «سود ۸۶ درصدی» است. به عبارت ساده تر در حالی که سهام‌داران یک سهم خاص از پتروشیمی در طول سال گذشته ۶۲ درصد از اصل سرمایه خود را از دست داده اند، سهام‌داران یک سهم دیگر ۸۶ درصد سود کرده اند. اگر این دو سهامداران هر کدام در اول فروردین ۱۴۰۰ «ده میلیون تومان» سهم داشتند، دارایی سهامدار سهم اول در پایان سال «۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان» شده ولی سهامدار سهم دوم «۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان» دارایی دارد!


نمای کلی
از میان این ۳۰ سهم، بازده سالیانه، ۹ نماد بازده سالیانه شان منفی بوده و ۲۱ سهم بازده سالیانه شان مثبت بوده است. «بازده سالیانه» مجموعه سود یا زیانی است که سهامدار بابت «تغییر قیمت سهام» + «سود نقدی که در مجمع عمومی سالیانه نصیب سرمایه گذار می‌شود» + «افزایش سرمایه و مزایای احتمالی ناشی از حق تقدم سهام جایزه» کسب می‌کند.
اگر «شاخص کل» را ملاک سوددهی میانگین بورس بگیریم، در سال ۱۴۰۰ این شاخص از «یک میلیون و ۳۰۸ هزار واحد» در آغاز سال، به «یک میلیون و ۳۶۷ هزار واحد» در پایان سال رسید. به این ترتیب بر مبنای این ملاک، سهام‌داران به طور میانگین در این سال تنها ۴.۵ درصد سود کرده اند! این در حالی است که اگر این سهام‌داران سرمایه خود را سکه می‌خریدند در طول یک سال ۱۰.۳ درصد سود می‌کردند؛ اگر دلار می‌خریدند ۴.۴ درصد سود می‌کردند و اگر پول خود را در بانک سپرده‌گذاری می‌کردند ۱۸ درصد سود نصیب شان می‌شد.
در این اوضاع ۳۰ سهم پتروشیمی سود و زیان‌های متفاوت به شرح زیر داشتند:

بررسی پربازده‌ها

مشخصات پنج سهم که بیشترین بازده سالیانه را داشتند به شرح زیر است:

 

بررسی پرزیان‌ها

مشخصات پنج سهم که بیشترین بازده منفی سالیانه را داشتند به شرح زیر است:



/نقتی‌ها