در مجمع پتروشیمی امیرکبیر مطرح شد؛ از اعتراض به حاشیه سود تضمین شده یوتیلیتی

جستجو
صفحه اصلی
چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳
در مجمع پتروشیمی امیرکبیر مطرح شد؛ از اعتراض به حاشیه سود تضمین شده یوتیلیتی
در مجمع پتروشیمی امیرکبیر مطرح شد؛ از اعتراض به حاشیه سود تضمین شده یوتیلیتی

جهان پتروشیمی /صادقی گفت: الفین امیرکبیر ۶۵ درصد نیاز پایین دست را تامین می‌کند و برای پوشش ظرفیت باقیمانده می‌بایست اتیلن مورد نیاز خود را برای پوشش ظرفیت بلااستفاده از شرکت های پتروشیمی مارون (بواسطه پایپ لاین) و جم (از طریق کشتی) تامین کند.
ایشان ادامه داد: طی سال گذشته با توجه به اورهال مارون مذاکره با پتروشیمی جم را برای خرید اتیلن از سر گرفتیم ولیکن با توجه به گرمایش جهانی و ظرفیت های محدود لجستیکی جهت تخلیه برای مجموعه پتروشیمی امیرکبیر صرفه اقتصادی نداشت.
سعید صادقی با اظهار تناقض از سیاست های رگولاتوری نسبت به ممنوعیت واردات خوراک بیان داشت: تولید اتیلن در واحد الفین بسیار به صرفه است زیرا که تامین اتیلن از خط اتیلن غرب بواسطه نرخ گرانتر حاشیه سود امیرکبیر را کاهش می‌دهد این درحالیست که واردات اتیلن باز هم صرفه بهتری دارد که بواسطه سیاست های دوگانه، متناقض و عدم همکاری سیاست گذار مجاز به واردات نبوده ضمن آنکه مجتمع بواسطه نبود خوراک طی سال گذشته ۲ ماه از سرویس خارج شده که منجر به تولید زیر ظرفیت اسمی گردید.
صادقی با اشاره به کیفیت تامین خوراک گفت: ۹۰ تن از ظرفیت تولید اتان بیدبلند خلیج فارس به شرکت پتروشیمی گچساران و کمتر از ۲۰ تن مابقی به امیرکبیر اختصاص می‌یابد این درحالیست که بدلیل عدم راه اندازی واحدهای پایین دست پتروشیمی گچساران نهایتا اتیلن تولیدی بعنوان محصول خام گازی به خط اتیلن غرب تزریق می‌شود بر این اساس درخواست داریم با توجه به آمادگی مجموعه امیرکبیر برای دریافت اتان و تولید محصول پلیمری نهایی انتظار می‌رود مجموعه سیاست گذار منافع درون گروهی را کنار گذاشته و ملی بیاندیشد.
مدیرعامل و نائب رئیس هیئت مدیره پتروشیمی امیرکبیر با تشریح برنامه جایگزین خود برای تامین خوراک پایدار گفت: مذاکراتی با پالایشگاه بیدبلند ۱ با محوریت افزایش تولید اتان در راستای تامین خوراک یکی از کوره ها با میزان سرمایه مورد نیاز ۲۵ الی ۳۰ میلیون دلار انجام گردیده و بنظر می‌رسد طی ۶ ماه آینده و در مجمع فوق العاده مصوبه آن را دریافت کنیم.
ایشان افزود: طی ۴ سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دلار گاز خرید کرده ایم در حالیکه حجم سرمایه گذاری بیدبلند ۲ به همین میزان بوده بر این اساس می‌توانستیم با برنامه ریزی بهتر و با داشتن یک پالایشگاه گازی، ریسک تامین خوراک را به صفر برسانیم.
وی در خصوص دیگر طرح توسعه ای شرکت یعنی الفین چهاردم گفت: پتروشیمی فیروزآباد با منبع خوراک میدان گازی پارسیان سپهر و در همسایگی فاز ۲۲-۲۴ واقع شده و یوتیلیتی آن از این فاز تامین و با راه اندازی آن دولت موظف به احداث خط لوله به موازات خط لوله اتیلن غرب است که به معنای شکست انحصار این خط و بخش خصوصی است ضمن آنکه فاینانس مورد نیاز نیز فراهم است./مهر